loading...
جورچین
مرادی بازدید : 24 شنبه 21 مرداد 1391 نظرات (0)
ashley_photogrl

در هزاره سوم و زندگی ماشینی امروز و هزینه‌های بالا، خیلی از شماها برای گذران زندگی، زیاد كار می‌كنید، تا جایی كه حتی ممكن است چند شیفت كار كنید و همین امر باعث می‌شود تا از زندگی عادی خود غافل بمانید و نتوانید آن طور كه شاید و باید به تفریح بپردازید، پرسش ما از شما این است، كه شما بیشتر به كار می‌پردازید یا تفریح؟
یا آنكه حد وسط را دنبال می‌كنید و بین كارتان تعادل برقرار می‌كنید. برای این كه متوجه شویم، شما به كار بیشتر فكر می‌كنید یا تفریح، به این پرسش‌ها، خیلی سریع باید پاسخ بدهید، چون اگر بخوانید، سپس گزینه‌ها را انتخاب كنید، آنگاه است كه از روی احساستان به آنان پاسخ نمی‌دهید و نمی‌توانید ارزیابی درستی از گزینه‌ها داشته باشید.
1- پنجشنبه، جمعه پیش را چگونه گذراندید؟
الف – مثل تمام هفته‌ها سركار بودم
ب – همراه خانواده و دوستان استراحت كردیم
ج – استراحت كردم، اما مجبور شدم بخشی از كارم را در خانه انجام دهم.
2- آخرین باری كه به مسافرت رفتید. چه زمانی بوده؟
الف – سال گذشته ب – شش ماه قبل ج – هفته گذشته
3- بیشتر وقت خود را با چه كسانی می‌گذرانید؟
الف – همكاران ب – دوستان ج – پدر و مادر و همسر
4- هنگام مرخصی بیشتر چه كار می‌كنید؟
الف – شماره همراهتان را به همكارتان می‌دهید ب – به فكر برنامه‌های كاریتان هستید
ج – پاسخ مكالمات كاری را نمی‌دهید؟
5- كدام یك از موارد زیر بیشتر برای شما اتفاق می‌افتد؟
الف – نگران فردا صبح و قرارهای كاریتان هستید ب – به خاطر ازدحام كاری مسائل دیگر را فراموش می‌كنید ج – تا نیمه‌های شب برای تفریح بیدار می‌مانید!
6- چند ساعت در هفته كار می‌كنید؟
الف – 48 ساعت و بیشتر ب- 17 تا 35 ساعت ج – 16 ساعت
7- آخرین بار كه برای خودتان خرید انجام داده‌اید؟
الف – آنقدر مشغول بوده‌اید كه همسرتان برایتان خرید انجام داده ب – تلفنی اجناس‌تان را خرید كرده‌اید ج – هنگامی كه با دوستانتان بیرون بوده‌اید، خرید انجام داده‌اید!
8- وقتی با دوستان و اقوامتان هستید، بیشتر در چه موردی صحبت می‌كنید؟
الف – مسائل كاری ب – مسائل شخصی ج – درباره تفریح
9- اگر پول زیاد در بانك دارید باز هم كار می‌كردید؟
الف – آری ب – شاید ج – خیر
10- اگر صاحبخانه بودید، باز هم دوشیفت كار می‌كردید؟
الف – آری ب – شاید ج – خیر


ارزیـابـی تـست

اگر از 10 پرسش بالا، به بیشتر از شش پرسش، گزینه «الف» را انتخاب كرده‌اید، باید اشاره داشت كه فعالیت كاری شما بیش از حدمعمول است و برای شما كار كردن، اهمیت خاصی دارد، شما انرژی زیادی برای كارتان صرف می‌كنید، حتی در زمانی كه به تفریح می‌پردازید، حتما ذهن شما به كار فكر می‌كند، حتی زمانی كه حضور فیزیكی در محل كارتان ندارید، باز هم ذهن شما در محل كارتان قرار دارد؟

اگر به شش پرسش، گزینه (ب) را پاسخ داده‌اید، به این معنا است كه نگرش حال حاضر شما نسبت به كار و استراحت یك نگرش متعادل است. شما روشی آگاهانه و متعادل درباره كار و تفریح دارید و این مهم یكی از مسائل اساسی برای رسیدن به موفقیت در زندگیتان می‌باشد.

اگر به شش پرسش، گزینه (ج) را پاسخ داده‌اید، به نظر می‌رسد جزو آن گروه از افرادی باشید كه كار كردن بیهوده و بی‌فایده است. به نظر شما كار كردن بیهوده و بی‌فایده است و زندگی بیش از آن ارزش دارد كه لحظاتش را با كار كردن هدر دهید، مهم این است كه لحظاتی فراموش‌نشدنی داشته باشید. اما یادتان باشد كه كار كردن جوهر انسان است و ما برای داشتن فرداهایی بهتر مجبور هستیم كه فعالیتی هدفمند داشته باشیم كه بی‌شك آرامش و آسایش ما حاصل این فعالیت می‌باشد.
مرادی بازدید : 32 شنبه 21 مرداد 1391 نظرات (0)

خشم چیست ؟

خشم احساسی طبیعی در انسان است که همه افراد آن را به نوعی تجربه می کنند. هر وضعیتی که ما را ناکام کند باعث ایجاد احساس خشم می شود. ناکامی یعنی نرسیدن به خواسته های فردی.وقتی عاملی مانع رسیدن فرد به هدف و خواسته ها شود، عصبانیت بروز می کند. عواملی از جمله از جسمانی ( خستگی مفرط ) ، محدودیت هایی مثل ( فلج یا ناتوانی پس از یک حادثه) ، کم کاری فرد ( آماده نبودن برای امتحان )، رفتارهای دیگران ( سخت گیری بی دلیل و مسخره کردن ) و فریب خوردن توسط دیگران می توانند موجب خشم شوند .

خشم در صورتی که متعادل باشد، به کنترل وضاع كمك می کند. به ما شجاعت می بخشد تا با قاطعیت خواسته های خود را ابراز و دیگران را با دیدگاه های خویش آشنا کنیم .

تفاوت خشم و پرخاشگری چیست؟

خشم احساس طبیعی است که حاصل حالت هیجانی، فیزیولوژیک و شناخت ماست و در صورت مواجهه با ناکامی ایجاد می شود. ولی پرخاشگری رفتاری است که گاهی بر اثر احساس خشم در افراد دیده می شود. هدف پرخاشگری صدمه زدن به دیگری است که ممکن است به صورت کلامی: توهین، تهدید، طعنه زدن یا مسخره کردن ) یا جسمی ( تنبیه کردن و درگیری فیزیکی با دیگران ) باشد.

عدم ابراز خشم چه عوارضی دارد؟

- نرسیدن به خواسته ها و اهداف شخصی : شما در صورت عدم ابراز خشم و اعتراض خودبه افراد یا وضعیت موجود،ناچارید موقعیت فعلی را بپذیرید و در حالی که دیگران اوضاع را طبق میــل خود پیش می برند ، ساکت و آرام ، ناکامی را تحمل را کنید و از رسیدن به خواسته های خود چشم پوشی کنید.

- نادیده گرفتن بخشی از هویت انسانی خود:خشم یکی از احساسات طبیعی انسان ها و بخشی از وجود آن هاست . ابراز نکردن خشم باعث از دست دادن عزت نفس خود می شود.

- خود را هدف خشم خویشتن قرار می دهیم:گاهی وقتی که از دیگران عصبانی هستیم و خشم خود را نشان نمی دهیم و به خود بد و بیراه می گوییم: (( من احمقم و همیشه می بازم )). در این صورت خشم را به خودمان نشان می دهیم.

ابتلا به بیماری های جسمی: خشم در درازمدت می تواند باعث بروز بیماریی هایی مثل زخم معده، سردرد یا ایجاد واکنش های حساسیتی مثل انواع آلرژی ها شود.

بروز عوارض روانی : مشکلات روانی از قبیل حالات عصبی ، بیماری افسردگی و اضطراب نیز گاهی ناشی از خشم های فرو خورده است.

نقش فیزیولوژیکی بدن در بروز خشم چیست؟

- بالا بودن تستوسترون نیز در بروز رفتارهای پرخاشگرانه موثر است.

- همچنین خوردن بعضی از انواع مواد غذایی سبب كاهش سروتونین ( سروتونین انتقال دهنده عصبی است كه پیام ها را به سلول های عصبی می رساند)در مغز می شود. در واقع پیش ساز سروتونین ماده ای بنام ((تریپتوفان))است كه كارش تنظیم سرعت سروتونین است . تخلیه سلول های عصبی ( نورون ها) از نظر تریپتوفان سبب تحریك پذیری می شود در حالی كه دادن تریپتوفان اضافه می تواند ایجاد خواب كند، اضطراب را برطرف كند و احساس خوشی و آرامش را افزایش دهد.

چگونه بر خشم خود غلبه کنیم ؟

1. برای اینکه به عوارض عدم ابراز احساس خشم مبتلا نشوید و بتوانید هیجانات خود را بیرون ریزی کنید، از روش های زیر استفاده کنید :

همه عصبانیت خود را در تنهایی به صورت کلامی ابراز کنید یعنی هر چه را که در دل دارید به زبان آورید.

2 . افکار و احساسات خود را روی کاغذ بنویسید و با صدای بلند برای خود بخوانید.

3. ورزش و پیاده روی کنید .

4. نوشیدن یک لیوان آب سرد، از برانگیختگی تان می کاهد.

5 . با دم و بازدم عمیق می تواند نفس بکشید ( همان تکنیـک تنفـس عمیق که درمبـحث استرس بدان اشاره شد) زمان خشم و اضطراب در بدن آدرنالین ترشح می شود که باعث تنفس و سطحی وبهم خوردن تعادل اکسیژن و دی اکسید کربن در خون می شود.

6 . عضلات خود را آرام کنید. انقباض عضلانی یکی از علایم اولیه خشم است که اگر زیاد باشد باعث تحریک زیاد می شود.

بهتر است در زمان عصبانیت بحث نکنید، پس از رهاسازی خود از خشم می توانید درباره موضوع مورد اختلاف با طرف مقابل گفتگو کنید .

منبع :

تعداد صفحات : 27

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 262
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 15
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 20
  • باردید دیروز : 4
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 26
  • بازدید ماه : 20
  • بازدید سال : 380
  • بازدید کلی : 9,108